Guerrilla Camp

Sorin Badea e curios din fire. Ne-a tot întrebat pe fiecare de ce este greu, dar mai ales de ce va fi bine. Ne-am pregătit frumos niște “bullet”-uri pe care le-am prezentat conștiincios la radio. Și am răspuns sincer, pragmatic. Dar ne-a dat de gândit și ne-am adâncit în abis ca să aflăm de ce e cu adevărat greu.

[edgtf_blockquote text=”De ce va fi bine…pentru că nu există altă cale. Este singura pe care o vezi și în care crezi.” width=”65″]

Pentru că ai intrat în ring cu “EA”, viața. Ești școlit pe la facultăți și masterate care nu știu cât te mai ajută acum, te-ai școlit și cu ceva muncă, poate chiar mai multă decât credeai că poți duce. Și în rest, este aluatul din care ești făcut. Probabil că ești un “challenger”, un “entitled”, probabil un rebel, sau pur și simplu un visător, naiv, tâmpit. Simți îndoiala în ceilalți, asta dacă nu ți-o exprimă clar în față. În alții vezi frica, frica care i-a ținut pe loc toată viața. Încearcă să o disimuleze cât pot ei de bine, dar mușchii de pe față îi trădează. Însă apreciezi că se străduiesc din răsputeri să nu te înfrâneze așa cum au făcut-o cu ei înșiși de nenumărate ori. Și sunt și cei care are au nevoie ca tu să reușești ca să le dai și lor curaj, dar pentru ei chiar și așa nu o să fie suficient ca să o “ia” din loc. Și toți te văd ca pe un curajos, nebun, sigur pe el, iar ție îți e teamă să arăți vreun moment de slăbiciune celor din jur. “Cum? Tocmai tu să ai îndoieli? E clar! Nu e treabă! Lasă-te! Renunță!”

Și da..ești cu “EA” în ring.. Și-ți spui hai că de muncit am mai muncit până acum, ba chiar suficient de mult cât să pierd și somnul, nu doar viața personală. Cât de tare poate să mă doară primul șut în fund de la “EA’? Și-ți spui banii vin și pleacă, tre’ să-i pui în mișcare dacă vrei să vină la tine:). Poate nu mi-or pica toți dinții la prima smetie peste bot. Și-ți spui că o să fie greu doar la început. Cică la ficat doare rău de tot! Poate “EA” o să fie mai blândă.

Ai nevoie de antrenor să te ghideze..te uiți în spate..dar tu nu ai. Trebuie să știi să-ți dozezi singur energia și să știi când să-i dai loviturile care să o pună la colț pe tupeista asta. Știi că o să ți-o furi de câteva ori, știi că o să te doară și speri că va fi suficient de slabă lovitura, cât să te poți ridica singur de jos și să mai speri la o victorie. Ai doar câteva reprize în care poți să-i dai K.O. Maxim 5, altfel când îți va veni nota de plată, chiar îți vei fi dorit să pici într-un somn profund și să plutești printre stele.

Cred că antrenorii chiar văd victoria în luptătorii lor, că simt și ei fiecare lovitură care îi sfâșie de durere. Știu să-și dozeze încurajările și să le împingă limitele atunci când este musai nevoie. Știu cum să îi îndrume când au ploapele umflate și gura uscată de oboseală. Sau poate..doar un naiv poate să creadă asta!

De ce va fi bine…pentru că nu există altă cale. Este singura pe care o vezi și în care crezi. De fapt refuzi cu desarvasire scenariul eșecului care îți apare în minte din când în când. Pentru că știi că rănile alea vor durea mult timp de atunci încolo. Te vei recupera, dar mai greu. Și cui nu-i place un happy ending?

Deci K.O., tupeisto!

Vote us HERE!

Facebook: mom o’clock

Spune-ti si tu povestea!

Citeste si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *