Guerrilla Camp, Povestea Mom O'clock

Magia sarbatorilor…

… sau puterea gândurilor și a dorințelor… sau cum ne-am găsit sortita. De aproximativ 3 luni de zile ne căutăm gazdă; am început timid cu o casă aici și colo, cu multe criterii în minte, după care am turat motoarele. Viteza cu care am accelerat ne-a împins în scaune, umplându-ne cu adrenalină dar și cu multă speranță care se năruia și revenea cu fiecare locație care apărea în peisaj. După primele vizite am stabilit că vrem o casă veche, însă multe dintre criterii au rămas pe masă, astfel că ne aflam în căutarea unei case ideale, greu de găsit în timpul pe care-l aveam la dispoziție. Nu mai pomenim că unii ne-au descurajat povestindu-ne cum unii clienți au așteptat mai mult de 8 luni să-și găsească sortita.

Am vizionat peste 30 de case, am lucrat cu peste 10 agenți, o parte mai dăruiți muncii pe care o fac, alții mai dezinteresați, mai ales dacă nu ești mulțumit de propunerile pe care le fac. Am văzut case care au găzduit restaurante, saloane sau care au primit între pereții lor doar activități de birou. Case aflate în toate părțile orașului, cu ocazia asta descoperind Bucureștiul și învățând străzi despre care nu știam că există. Proprietari cu personalități diferite, mai rigizi sau mai deschiși, oameni de afaceri sau nu, români sau străini.  

Conceptul nostru a ridicat pe ici pe colo sprâncene… mai ales că mulți proprietari nu sunt deschiși către business-uri cu trafic mare cum ar fi cafenelele. Întrebarea a fost… Cum vine asta… cafenea cu mame și copii? Nu am mai auzit de așa ceva… Bingo! Asta e și scopul nostru! Să facem ceva nemaiauzit și totodată atât de dorit și necesar, care să ușureze viețile mamelor la început de drum, ajutându-le să socializeze și să se destindă alături de copii. Și explicațiile au curs, am povestit cum suntem în Guerrilla Camp, ba chiar am trimis și prezentări ca să înțeleagă conceptul.

Și cum femeile sunt mereu nemulțumite, unii ar fi zis că am fi avut din ce alege chiar mai devreme, dar noi nu și nu, Batman! Batman!. Încă nu e the one, ne-am spus. Ochii usturau de la verificat casă cu casă în fiecare noapte pe site-urile de imobiliare. Telefoane și mesaje date aproape zilnic la agenții de care ne-am apropiat, în speranța că le apare un AS în mânecă, încă nepostat pe undeva.

Chiar dacă nu mai suntem copii să rezistăm cu stoicism și veselie pe orice vreme neprietenoasă,  am decis să luăm orașul la picior. Zi și cartier, zi și zeci de străzi, mâini înghețate pe paharul de cafea și gânduri de dor la copiii care ne așteaptă acasă. Ba uneori, ne-au însoțit și ei la plimbări, doar au stea în frunte și ei ne pot deschide multe drumuri, cum de altfel au făcut-o cu acest proiect, mom o’clock. Începusem să ne re-uităm la casele pe care le-am văzut, să vedem ce am putea alege totuși din ce am vizionat. Unii ziceau deja că problema e la noi. Poate o fi fost… Epuizând toate alternativele, am solicitat și ajutorul unei publicații online care și-a arătat dechiderea de a ne publica strigătul de ajutor în găsirea locatiei… But guess what?

În perioada în care mulți se gândesc la cozonaci și cadouri, noi aveam inima în gât că am cam ratat momentul și nu găsim nimic. Dar iată totuși că au apărut în perspectivă locații noi, pe una dintre ele o văzusem în anunțuri mai demult, dar auzisem că s-ar fi dat. Sărbători cu speranță și bucurie.. Iar ”tic-tac”-ul care răsuna în timpane a început să se audă din ce în ce mai surd pentru moment. Am găsit-o. Încă avem emoții, discutăm detalii contractuale, urmează vizite de la ISU și DSV. Și alt ceas începe să bată. Cătălin și Alex, creativii noștri grozavi, trebuie să-și pună talentul la bătaie într-un timp scurt iar, Paul, “implementatorul” :), dă cu semnătura pentru data deschiderii locației. Iar am primit diagnostic de naivitate cronică referitor la timpul și banii pe care îi avem diponibili pentru deschiderea mom o’clock. Dar, nimic nu e imposibil! 🙂

Un sfârșit de an care necesită un EKG asap. Intrăm în noul an într-un carusel de emoții. The real shit is happening!  Până acum a fost joacă și a fost frumos. De acum ne vom dovedi cu adevărat angajamentul și cât de buni suntem la execuție! Țineți-ne pumnii!

[edgtf_blockquote text=”Ce învățăminte am tras:” width=”65″]

  • Nu există locație perfectă. Gândește-te ce vrei să livreze business-ul tău prima dată și acel lucru trebuie să se vadă la prima vedere. Restul poate suferi modificări. Am acceptat și înțeles asta destul de greu.
  • Insistă. Nu știi de unde sare iepurele. Au fost două locații despre care știam de la agenți că s-ar fi dat și fără insistențele noastre nu am fi aflat că reaparuseră pe piață.
  • Folosește și căi care nu sunt bătătorite. Ieși pe stradă, scrie unora și altora. Există și proprietăți care nu sunt postate în online.
  • Aruncă un ochi și la cele care sunt peste bugetul tău, sunt șanse să reușești să te înțelegi cu proprietarul. Și cine nu încearcă, nu câștiga!
  • Relația cu proprietarul contează foarte mult. Dacă ai nevoie de mai mult de o jumătate de oră să îi explici ce modificări vrei să faci și să ajungi să negociezi încă 2 ore dacă păstrezi sau nu faianța… s-ar putea să ai ceva de furcă pe viitor.
  • Concentrează-te pe țelul tău. Gândurile tale doar acolo să meargă. Și doar gândurile bune!
  • Ai încredere și în instinct.  

Vote us here!

Facebook mom o’clock

 

Spune-ti si tu povestea!

Citeste si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *